Selektor Poljske: Pobjeda protiv Sjeverne Irske ne mijenja naše planove za Njemačku


Reprezentacija Poljske je upisala prvu pobjedu u prvoj utakmici na ovogodišnjem Euru savladavši Sjevernu Irsku rezultatom 1:0. Poljaci su najavili dobru igru i u narednim utakmicama.

Selektor Poljske Adam Nawałka je bio izuzetno zadovoljan nakon utakmice te je istakao odlučnost njegove ekipe da napravi velike stvari na ovogodišnjem Euru.

“Sretni smo zbog pobjede koja je bila imperativ. Moram pohvaliti svoje nogometaše, jer je Sjeverna Irska poznata po čvrstoj igri. Prilagodili smo se, pokazali kvalitet i zasluženo pobijedili. Pozitivno razmišljamo, želimo ostvarivati dobre rezultate, a sada ćemo se fokusirati na sljedeću utakmicu. Ovaj rezultat ne mijenja naše planove za igru protiv Njemačke”, izjavio je.

Igrač utakmice je bio veznjak Grzegorz Krychowiak. On smatra da ekipa mora ostati nogama čvrsto na zemlji.

“Prva utakmica je uvijek najteža i bili smo spremni. U narednim utakmicama ćemo pokazati da možemo biti još bolji. Sposobni smo za mnogo toga, ali ne smijemo biti preoptimistični nakon prve pobjede. Trebamo ostati mirni i davati sve od sebe, ne skrivati činjenicu da želimo pobjedu. Imamo dovoljno iskustva za iskorak na Euru”, rekao je Krychowiak.

/klix.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...