Zbog snijega koji je proteklih dana padao, selo Prkosi, nadomak Bosanskog Petrovca odsječeno je od ostatka svijeta.

Na Facebook stranicu portala Biscani.net stigla je poruka, tačnije apel za pomoć ugroženom stanovništvu ovog sela, od Nikoline Kovačević-Obradović, a poruku prenosimo u cijelosti:

Ja se osjećam dužnom da podijelim sa Vama ovu priču, jer se moja tri člana porodice Kovačević-Sajić nalaze u selu Prkosi, općina Bosanski Petrovac.

Potpuno odsječeni od sveta i bolesni, prepušteni sami sebi u 21. vijeku, bez osnovnih sredstava za život (struje,vode)!

Moj otac, koji vodi brigu o starim roditeljima, a pritom ima svoju porodicu u Srbiji do koje ne može doći jer je zatpran, bezbroj puta se obraćao nadležnima da pročiste put od Vrtoča do Prkosa kako bi mogao da siđe po vodu, hranu i lijekove bez kojih su danima!

Deda u 85. godini sa vodom na plućima, koji bez uzimanja redovne terapije može da se uguši, a baba koja je izvadila bubreg, a pritom je asmatičar takodje danima bez terapije.

Prije dva dana je obećano da će se put pročistiti i sa svom nadom su ga čekali da bi javili da se grn zaglavio i da ne može da se probije do njih, a da bi se ispostavilo da je grn danas prošao putem Vrtoče-Kulen Vakuf!

Da ne spominjem priču da smo za Božić bili zatrpani i da nismo mogli otići po osnovne namirnice da bi proslavili taj praznik kako dolikuje jednoj porodici!

Da li postoji ijedna savjesna osoba koja ima imalo ljudskosti u sebi da pomogne ovim starim i bespomoćnim ljudima?!!! Bezbroj pokušaja, poziva i sa moje strane i sa očeve i samo lažna obećanja i dobro poznata rečenica: “Nije u našoj nadležnosti”….

Pa me zanima ima li iko da mi odgovori u koju TO općtinu spada selo Prkosi?

A dok dotična gospođa nije u nadležnosti, zanima me ko će biti odgovoran ako se ovim ljudima nešto desi?!

 

NAPOMENA:
Izjave u ovom članku održavaju stavove isključivo sagovornika (autora poruke), a ne stavove portala Biscani.net