Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji fudbaler Hajduka, Senijad Ibričić je u razgovoru za tportal govorio o mnogim temama. 

Novinare je zanimalo koliko je bilo istine u medijskim pisanjima da će kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pojačati Hajduk. 

– Isto koliko i u pričama o mom povratku, pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk, ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme, rekao je Ibričić koji je bio jedini igrač naše reprezentacije kome Safet Sušić u Brazilu nije dao ni minutu prostora za igru.

– Ma, ni za čim ne žalim. Čak niti za time što se dogodilo u Brazilu. Meni je bila čast što sam uopće bio dio ekipe. Da mogu, u karijeri bih sigurno ponovio sve isto. S obzirom na to gdje sam počeo, pa što sam sve morao napraviti kako bih se dokazao, te došao do ovoga do čega sam stigao. Mogu žaliti jedino za time što karijeru nisam završio u Hajduku. Sve ostalo bi ponovio još jednom, zaključio je Senijad Ibričić.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)