MNOGI ga se sjećaju po bezvremenskim dance hitovima kao što su “Tuc tuc” i “Beba malena”, no nekadašnja glazbena zvijezda Senna M danas je daleko od estrade.

Zapravo, teško da može biti dalje nego što jest – bavi se proizvodnjom televizijske i filmske opreme te robotike za kamere, piše Dnevni avaz. Proizvodi njegove tvrtke koja ima sjedište u Zagrebu, “Senna Innovation Factory”, prisutni su u cijelom svijetu.

Sve se pokrenulo tako što je u jednom od svojih spotova želio imati efekt leteće kamere, no kran je bio preskup. Zato je odlučio napraviti svoj kran, koji je bio bolji i jeftiniji. Nakon toga, uslijedilo je snimanje reklame za Hrvatsku poštu, sportskih događaja, glazbenih festivala, Papinog posjeta…

Proizvode njegove tvrtke danas kupuju u cijelom svijetu, a jedan od klijenata je i NASA. “Radimo uređaje za kontroliranje kamera, tj. bežične glave koje nose male kamere. Prošli mjesec je NASA kupila jednu takvu bežičnu glavu za snimanje neba”, pohvalio se Senna M. Kaže da je prvo mislio da se netko šali, no kada su mu poslali detaljne upute, shvatio je da je to zaista NASA.

Tvrtku čine on i njegova supruga, no ima 100-njak suradnika koji izrađuju proizvode prema njegovim nacrtima. Navodi da mu glazbena karijera nimalo ne nedostaje što je potpuno razumljivo – kada NASA i holivudska tvrtka za specijalne efekte Mark Roberts Motion Control želi surađivati s tobom, teško se na nešto požaliti.