“Vlada Njemačke pokazala je još jednom da je dobar prijatelj države Bosne i Hercegovine. Naime, stavom da tzv. “legitimno političko predstavljanje“, po formuli Dragana Čovića, predstavlja dodatno produbljavanje podjela u BiH, jasna je poruka da Bosna i Hercegovina treba, uvažavajući etničko, ići putem građanskih principa na kojima počivaju moderne evropske države,”- komentarisao je danas Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, stav Vlade Njemačke o pozicijama izmjene izbornog zakona i zahtjeva HDZ-a za tzv. ‘legitimno predstavljanje naroda.’

Ovim je dato na znanje i službenom Zagrebu da zahtjevi Dragana Čovića predstavljaju demokratski anahronizam koji nema budućnost u modernom društvu- poručio je Šepić.

Nezavisni blok pozdravlja ovaj stav Vlade Njemačke i na tragu pozicije Američke administracije, Bosna i Hercegovina treba ići u rješavanje međunarodnih presuda i izbornog zakonodavstva.

Ovo je i poruka svima koji se kriju iza raznih non-papera, da će Bosna i Hercegovina biti cjelovita moderna evropska država- zaključio je Šepić.

Foto: FB Senad Šepić

Izvor:
Cazin.net