Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov morat će u samoizolaciju zbog kontakta sa zaraženim koronavirusom, prenosi TASS pozivajući se na Odjel za informacije i štampu Ministarstva vanjskih poslova.

Navode da se Lavrov osjeća dobro, ali i da će planirane posjete i sastanci biti odgođeni.

– U vezi s kontaktom sa zaraženim COVID-19, Sergej Lavrov bit će u samoizolaciji. Prethodno planirane posjete i sastanci odgodit će se za kasniji datum. Zdravlje ministra je dobro – navodi se.

Podsjetimo, ministrica vanjskih poslova BiH trebala se sutra sastati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, koji je trebao doći u radnu posjetu BiH.

Nakon sastanka Turković i Lavrova, predviđen je i zvanični sastanak delegacija dva ministarstva, najavljeno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.