Talijanska Serie A prvotno je zbog korona virusa odgođena do 3. travnja, a odluka o tome što će biti s prvenstvom još nije donesena.

S obzirom na to da je nemali broj igrača zaražen, a u nekim klubovima ima ih i nekoliko, poput Sampdorije s čak sedam slučajeva, a i da je broj zaraženih u Italiji općenito eskalirao, liječnici sumnjaju kako će ta prvotno donesena odgoda biti dovoljna.

Kao idealno rješenje stvorilo se to da se prvenstvo nastavi 3. svibnja. U Italiji očekuju kako bi Uefa pristala na to jer smatraju kako se Europsko prvenstvo ionako neće odigrati ove godine, a jedini cilj je odigrati sve utakmice do 30. lipnja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

U slučaju da utakmice traju i kroz srpanj, došlo bi do problema druge vrste. Većina igrača kojima ističu ugovori ovog ljeta ističu upravo krajem lipnja, a momčadi bi tako ostale bez određenih igrača par kola prije prvenstva ili bi pak neke igrače koji su na posudbi morali u tom trenutku slati natrag u matične klubove. 

Po ovom planu treninzi bi započeli dva tjedna prije početka nastavka prvenstva, dakle sredinom travnja.

U Italiji je u subotu bilo preko 17 i pol tisuća slučajeva zaraze, a umrlo je preko 1250 ljudi.

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – Serie A: Liječnici uvjereni da liga ne kreće prije 3. svibnja / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.