Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) poslali su upit Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje određuje pravila, smije li u svoje prvenstvo uvrstiti mogućnost trenerskog izazova sudačke odluke.

U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. godine, a treneri su u ove dvije i pol godine često kritizirali njegovu uporabu te u više navrata tražili da se kod nekih kontroverznih odluka upotrijebi pomoć tehnologije.

Samo prošloga vikenda su iz Napolija i Parme bili ljuti na VAR jer su smatrali kako su trebali dobiti kaznene udarce, no ni sudac na terenu niti suci u VAR sobi nisu reagirali. Stoga u FIGC-u smatraju kako bi i trenerima trebalo biti omogućeno da tijekom utakmice zatraže pregled snimke u situacijama kada smatraju da je njihova momčad oštećena, kao što je to slučaj u tenisu, ali i u američkim profesionalnim ligama poput NFL-a, NBA-a i NHL-a.

Ovogodišnji generalnu sjednicu IFAB će imati u Belfastu 29. ovog mjeseca te će se na njoj raspravljati o daljnjem unapređivanju VAR-a.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Serie A: Treneri žele moći ‘izazvati’ sudačku odluku / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.