Elektroenergetski sistem na području Kantona je stabilan.
Snadbijevanje građana pitkom vodom je zadovoljavajuće.
Vatrogasne službe u posljednja 24 sata nisu imale intervencija.

U posljednja 24 sata desila se jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši, u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Gusta magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo šire područje Livna i Ljubuškog, kao i dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Lašvu i Vrbas. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa čestom maglom. Vjetar slab. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni.

U hitnoj službi Doma zdravlja Bihać u posljednja 24 sata pregledana su 54 pacijenta, dok je u Cazinu broj pregleda dostigao 49, sa tri upućivanja u Kantonalnu bolnicu.

Na odjelu porodilišta u Kantonalnoj bolnici rođena su tri dječaka i jedna djevojčica.