Improvizovani kamp Vučjak kod Bihaća juče je ostao pust jer je više od šest stotina migranata prevezeno je Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, ali šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

Kako prenosi “Klix” ulaz u divlji migrantski kamp Vučjak i jutros je zabranjen. U blatu su ostali smo poderani šatori i poneka lična stvari. Policija ne dozvoljava medijima da zabilježe ono što je ostalo u kampu.

Ipak, ispred kampa zatekli su dvojicu migranata, dok su četvorica i dalje u jednom od šatora. Kažu da su tokom noći pokušali preko planine Plješevice preći u Hrvatsku, ali nisu uspjeli.

Promrzli, gladni i žedni kazali su da se žele pridružiti prijateljima, porodici i ostalim migrantima u prihvatnim centrima kod Sarajeva jer na Vučjaku tokom zime i u nehumanim uslovima mogu rizikovati i živote.

I dok njih nekoliko želi prema Sarajevu, reporteri portala Klix.ba u razgovoru sa grupom Alžiraca u centru Ušivak saznaje da oni već u narednim danima planiraju put ka Bihaću i novi pokušaj ilegalnog prelaska hrvatske granice.

Jutros su na Vučjak stigli bager i kamioni , prenosi Index.

Bageri su počeli rušiti šatore, a za nekoliko dana kamp bi trebao biti sravnjen sa zemljom, a pored teške mehanizacije, kamp sjekirama ruše i radnici s maskama na licima.

(nezavisne.com)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.