“Šesta godina za redom kako mene stavljaju da dežuram za Novu godinu u bolnici. Nemam muža i djecu, pa se podrazumijeva da nemam porodicu, prijatelje, ljude koje volim i s kojima bih dočekala Novu godinu. 

Koliko god se žalila, mene niko tu ništa ne pita, kako glavna sestra odredi, tako je. 

Nikome nisam rekla da u januaru idem u inostranstvu, da sam našla posao, naučila jezik i sredila papire i da mi ostaje samo da dam otkaz. 

Dala sam otkaz 31. decembra i cijeli dan mi telefon ludi od poziva i poruka koleginica kojima sam “upropastila” doček jer će neka od njih morati na posao u 3. smjenu. 

E pa meni je SVAKI doček poslednjih 6 godina upropašćen na isti način i još su se sprdali na račun toga. Ovo je najmanje što sam mogla da uradim i nije mi žao.”

(Ispovesti.com)

Više saznajte na izvornom linku: – “Šesta godina za redom kako mene stavljaju da dežuram za Novu godinu u bolnici” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.