Sestra Edite Malkoč: Najradije bih sve zapalila! Otac Selme Agić: Ovo je poniženje!

Klix.ba

“Tužilaštvo nije odradilo posao kako treba, sud nije odradio posao kako treba. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se nadao, iskreno sam se nadao, jer sam u ovoj državi živio i ostao. I biću i dalje, boriću se i dalje”, kazao je okupljenim novinarima nakon presude Sanjinu Sefiću i ostalima Amir Agić, otac stradale Selme Agić.

 

“Idemo dalje, nećemo odustati, idemo da pokažemo da u ovoj državi ima života. Političari neka se zapitaju zašto naša omladina ide odavde, ovo je žalosno. Da njemu daju 14,5 godina, a pomagače oslobode zbog nedostatka dokaza. Ovo je poniženje nas, porodice, maksimalno. Danas se osjećam isto kao da su ponovo pregazili Selmu i Editu. Nikad u životu nećemo biti kao oni, i oni nikad u život neće biti kao one, nikad. Borićem se i dalje”, kazao je razočarani otac Selme Agić.

“Od prvog dana nisam vjerovala u državu, više ne vjerujem ni u šta u ovoj državi”, kroz suze je poručila Enesa Kekić, sestra stradale Edite Malkoč.

“Najradije bih ovo sve zapalila. Tužilaštvo nas je toliko izradilo i toliko ponizilo. Pitat ću vas samo jedno, da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi 7 godina zatvora? Ko god može nak ide iz ove države, neka niko ne dočeka ni da prenoći. Nemam riječi, poniženi smo do maksimuma”, kazala je Enesa Kekić.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu prvostepeno je danas osudio Sanjina Sefića na 14 i po godina zatvora. Vrijeme provedeno u zatvoru bit će uračunato u kaznu. Svi ostali osumnjičeni da su mu pomagali u bjekstvu, oslobođeni su optužbi.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...