OBJAVLJENI su novi detalji strašne prometne nesreće u kojoj su u Dicmu poginule dvije mlade sestre u dobi od 21 i 25 godina s područja Kaštela.

Podsjetimo, djevojke su se 40 minuta poslije ponoći vraćale s rođendana koji je navodno slavila jedna od njih, a odmah nakon što su se uključile na cestu u Trilju, na njih je naletio Mercedes kojim je upravljao 19-godišnjak. On je u nesreći ozlijeđen.

DORH je sada objavio kako je točno došlo do nesreće.

Detalji nesreće

Kako su naveli, dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parkirnog prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, tako da je skrenulo ulijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda, objavio je DORH i dodao da su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće te snimki nadzornih kamera i izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Iz priopćenja DORH-a može se iščitati da su se sestre u Škodi nepropisno uključile na cestu, ne propustivši Mercedes koji se kretao glavnom cestom. No za utvrđivanje svih okolnosti prometne nesreće, pa i toga snosi li i 19-godišnji vozač Mercedesa krivnju, trebalo je utvrditi brzinu kretanja Mercedesa te je li bio pod utjecajem alkohola. Kako je objavio DORH, provjeravat će se i prisutnost alkohola kod poginulih sestara.

Kako je doznala Slobodna Dalmacija, prvo alkotestiranje 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola. Čekaju se nalazi krvi i urina.

Strašne fotografije

Fotografije s lica mjesta pokazale su da je Škoda u kojoj su bile sestre odbačena barem 30 metara. O jačini sudara na mjestu događaja govori činjenica da je motor iz Škode odbačen u udaru dvaju vozila. Očevid je trajao do 4:40, a obavio ga je zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva iz Splita u suradnji sa sinjskom policijom i za to je vrijeme promet tekao jednim kolničkim trakom.

Bijela Škoda u kojoj su poginule sestre potpuno je uništena. Motor iz Škode završio je dvadesetak metara od automobila.

Smrskan je i crni Mercedes koji je vozio mladić.

(index.hr)