“Šetamo se ulicom jučer, žena, kćerka i ja, kad odjednom neki momak iza nas galami na trudnu ženu. 

Krenuo sam odma da to prekinem, kad me žena povuče za ruku i reče “stani to nije naš problem”, vratio sam se i gledao kako se svađaju od nas na dva metra.

I onda samo momak priđe blize i gurnu trudnu ženu i ona pade i još joj i šamar opali i počeo da se smije, e onda sam potrčao i onako u naletu počeo da ga udaram čim god sam stigao, osjetio sam da je neko skočio na mene da izvuče tog momka, koji je to iskoristio i počeo da trči dalje.

Brzo sam sa sebe skinuo “skakača” i počeo da ga sustižem, oborio sam ga na pločnik, počeo je da viče “OVO JE SKRIVENA KAMERA” okrenem se iza sebe kad trči žena, kamermani i trudnica koja je skinula umetak stomaka.

Momak je završio sa dva izbijena zuba, “skakač” polomljeno rebro. Radili su dokumentarni film o nasilju nad ženama i pomoć drugih. Rezultat je poražavajući u 14 gradova gdje su radili performans jedini sam ja ovako reagovao. Eto sudbine, završih i ja u filmu koji će se prikazivati u Španiji.”

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.