Legendarni Dragan Bjelogrlić prije dvije godine na SFF-u predstavio je prvu sezonu serije „Senke nad Balkanom“, a večeras predstavlja drugu sezonu publici u Sarajevu.

-Sarajevo Film Festival je vrlo ozbiljan festival. Oni su odmah prepoznali po ugledu na velike festivale značaj serija. Prije dvije godine imali nsmo pionirski potez gdje su bile „Senke 1“. I to je tada bila novina nismo znali kako će da ispadne. SFF je što se tiče „Senki“ bio vrlo taličan. Došli su samo uspjesi za našu seriju – rekao je popularni Bjela.

Dodao je da nije očekivao baš ovakav uspjeh.

-Moje ambicije su bile da napravim nešto što će odskakati od uobičajenog. Samim tim nisam mogao da gajim optimizam. Međutim, desilo se da su „Senke“ prihavćene od najširih masa. Što je bilo za mene iznenađenje i pokazatelj da ono što razni producenti kažu kad ih pitaju zašto puštaju glup i treš nprogram oni kaži pa narod to voli. Mislim da ako niššta „Senke“ su pokazale ako bi narod nešto volio to ne mora biti obavezno glupo. dodao je Bjelogrlić.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba