Pet dana nakon velikog derbija sa Zadrom na Baldekinu, košarkaški Šibenke imat će još jedan poseban susret. Ovaj puta ne zbog posebnog rivalstva s protivnikom, već zbog mjesta odigravanja.

‘Narančasti’ su domaću utakmicu s Dubravom odlučili igrati u – Vukovaru! Datum odigravanja taman je dva dana prije 28. obiljetnice pada grada.

– Želimo se pokloniti Vukovaru i braniteljima, mi u Šibeniku jako dobro znamo što je rat. S jednim i srcem i htijenjem želimo opravdati razlog našeg dolaska tamo, poklonit ćemo se svim žrtvama – kazao je Edi Dželalija, novi trener Šibenke, kojemu će ovo biti druga utakmica na klupi kluba, a zasad, čini se, svoj posao odrađuje jako dobro.

Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata. Foto: Šibenka #sibenka #vukovar

Objavljuje ŠibenkaSubota, 16. studenoga 2019.

– Sretni smo što se jedna utakmica HT Premijer lige igra u Vukovaru i vjerujemo da će se ispričati jedna lijepa priča dva dana uoči tužne obljetnice – rekao je kapetan Dubrave Furnir Petar Perić.

Košarkaši dvaju klubova posjetili su i bolnicu u Vukovaru.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Zanimljivo je isto kako se vukovarska dvorana nalazi na Trgu Dražena Petrovića, pa će tako Šibenčani igrati skoro pa na svome. A kad se tome doda ogroman broj putnika… Skoro pa Baldekin!

Utakmica se igra u 17:15, a prijenos je na HRT 2.

Izvor: Ricardo Kulušić / 24sata.hr