Ne znam je li svjestan da je to sve baš za njega, ali čuo je svoje ime na početku utakmice i bio je zapanjen. Nakon toga je navijao od početka do kraja utakmice, rekao je Tomislav Stojanović, Šimunov tata.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Derbi Dinama i Hajduka koji se u petak igrao na zagrebačkom Maksimiru imao je poseban karakter. Bio je posvećen malom Šimunu (2) iz Županje kojem su u rujnu liječnici zbog bolesti morali amputirati lijevu nogu. Trenutno se nalazi u Americi gdje mu izrađuju protezu s kojom će moći hodati.

Zbog te je proteze Dinamo u suradnji s 24sata na aukciju ponudio unikatne dresove s logotipom vukovarskog Vodotornja, a prikupljeni novac ide za Šimunovu novu nožicu. Na utakmici je u petak cijelu akciju na početku utakmice predstavio spiker, što je čuo i mali Šimun. Njegova je mama Martina prijenos našla na internetu pa su gledali. Javila je suprugu u Županju da je Šimun bio oduševljen te je veselo navijao.

Posjetimo, Šimun obožava nogomet, a Dinamovci koji su to doznali iz medija, odlučili su mu pomoći.

Na utakmici je bio i Šimunov tata te Šimunova braća Tomo (15) i Noa (13).

AUKCIJA “ŠIMUNOV KORAK”

Nije bitno tko je za Dinamo ili Hajduk, nego imati veliko srce

– Predivan je osjećaj bio kad su najavili da je utakmica za pomoć Šimunu. Pogledao sam svoja dva sina i vidjelo im se na licima koliko im je drago i koliko su sretni. Bez riječi smo se gledali. Već smo bili na par utakmica, ali ova će nam, naravno, posebno ostati urezana u sjećanje – rekao je Tomislav. Dodao je da je uvjeren da će aukcijom skupiti dovoljno novaca za Šimunovu protezu za koju im, tvrdi, nisu znali reći koliko će koštati.

– U cijenu ulazi i vrijeme koje je potrebno za izradu, i vrsta materijala i činjenica je li proteza koljenska ili nije…Upozorili su nas da će tek kada proteza bude završena moći reći točnu cifru. U početku vam kažu samo okvirnu cijenu i odmah napomenu da ta brojka ne mora u konačnici imate veze s pravom cijenom koju ćemo platiti – rekao je Šimunov otac. Šimun bi na zadnju probu proteze trebao ići 4. prosinca i tako dobiti najljepši Božić kojeg si njegova obitelj može zamisliti.

24SATA I MODRI ZA MALOG JUNAKA

Šimunov korak: Uključite se u veliku aukciju dresova Dinama

Svi dresovi igrača Dinama, njih 23, s logotipom vukovarskog Vodotornja, od jučer su na aukciji koju su osmislili Dinamo i 24sata. Cilj aukcije je osigurati Šimunu ortopedsko pomagalo. Početna cijena svakog dresa je 500 kuna, a tijekom jučerašnjeg dana ponude su pljuštale sa svih strana. Aukcija će trajati sedam dana, a sve informacije mogu se pronaći na portalu 24sata.

>>> Sve o borbi malog Šimuna pročitajte ovdje

Tema: Šimunov korak

Izvor: Iva Milotić / 24sata.hr