Presuda nije neočekivana pošto su tužitelji sudu predstavili dovoljno dokaza koji su upućivali na Joela. On je, naime, svoje roditelje ubio pa njihova tijela prokuhao u kiselini jer mu više nisu htjeli plaćati račune.

Sud u Tennesseeju dao je Joel Guy Jr.-u, muškarcu koji je raskomadao svoje roditelje 2016. doživotnu kaznu zatvora, javlja The Knoxville News Sentinel.

Muškarac (32) proglašen je krivim po više točaka, no za ubojstvo prvog stupnja tužitelji nisu tražili smrtnu kaznu. Sucu Steveu Swordu trebalo je tri sata da ga osudi.

Presuda nije neočekivana pošto su tužitelji sudu predstavili dovoljno dokaza koji su upućivali na Joela. On je, naime, svoje roditelje ubio pa njihova tijela prokuhao u kiselini jer mu više nisu htjeli plaćati račune, a ubojstva su bila dio plana kako bi od osiguranja dobio pola milijuna dolara.

Guy Jr. nikad nije radio, a na Sveučilištu u Louisiani studirao je već deset godina. Građani Tennesseeja već četiri godine pričaju o ovom monstruoznom zločinu.

Muškarac je prvo prišao roditeljima i smireno ih i smišljeno unakazio batinama, a onda im je sasjekao tijela i ubacio njihove dijelove u vrećice.

Prvo je tijela htio odnijeti u šumu, no neke je ostatke ostavio u kupaoni, dok je ostale prebacio u dva odvojena kontejnera. Joel Guy Sr. (61) i Lisa Guy (55) nisu imali šanse.

Posebno je svima u sudnici bila degutantna informacija da su majčinu glavu našli u kuhinjskom loncu punom vode.

Tijekom suđenja je više puta mijenjao svoj iskaz, a u jednom trenutku je kazao da ih nije ubio. Kasnije je tražio, ukoliko ga osude, da bude pogubljen.

‘Krvi je bilo posvuda… na zidovima i podu’

Detektiv Jeremy McCord, koji je vodio istragu o ovom dvostrukom ubojstvu, rekao je 2018. kako je to bilo njegovo “najstravičnije iskustvo u policiji, odnosno u cijelom životu”. Kazao je da je “krvi bilo posvuda … na zidovima i na podu”.

Prema navodima tužiteljima, roditelji su Guyu Jr. nekoliko dana prije ubojstva rekli kako ga više neće financijski uzdržavati. Optuženi je u to vrijeme živio u Baton Rougeu u Louisiani, ali je tijekom Dana zahvalnosti boravio kod roditelja, koji su ubijeni dan ili dva nakon praznika.

Izvor: 24sata.hr