Supruga premijera Armenije, Ana Hakobian (Anna Hakobyan), rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, razgovarajući sa ženama poslanicama područja Nagorno-Karabaha gdje traju žestoki okršaji vojske te zemlje i Azerbejdžana.

– Armenski narod se nalazi pred historijskom prekretnicom za armenski narod, i mi se možemo osloniti samo na sebe – naglasila je ona.

Ana Hakobian je pozvala sve majke i žene, kćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik. Prije puta u Karabah, suprug Nikol Pašinjan (Pashinyan) joj je rekao da njihov jedini sin Ašot (Ashot), ide u Karabah, pošto je rezervista. Ašot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv.

– Rekla sam mu: “Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu”. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim riječima – napisala je Hakobianova na Facebooku.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle sedmice. Dvije strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.