Legendarni bh. nogometaš Zvjezdan Misimović polako dobija svog nasljednika. Njegov sin Luka je nastupio za pionirsku reprezentaciju BiH.

Bh. pioniri se nalaze u Podgorici na turniru Trofej FSCG, a danas ih je pobijedila odgovarajuća selekcija Crne Gore rezultatom 2:0 golovima Luke Bubanje i Denisa Ljuljanovića.

Za bh. tim su današnji meč počeli Tarik Talić, Nemanja Rendić, Halil Kolenda, Faris Husić, Salih Hadžić, Amar Zahirović, Ardijan Bejić, Sergej Damjanić, Ensar Mešić, Maid Babović te Luka Misimović, sin našeg Zvjezdana Misimovića.

U igru su ulazili još Ante Prusina, Benjamin Ahmetspahić, Dženan Puce, Mirza Prguda, Ali Pašić i Aner Alagić.

U drugom kolu u srijedu od 10:00 sati na stadionu FK Kom u Podgorici reprezentacija BiH će se sastati sa Srbijom koja je danas 5:1 pobijedila Makedoniju.

Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok kod Žepča

U mjestu Begov Han kod Žepča danas je maloljetno dijete palo u nabujali potok, a potraga još uvijek traje, javlja reporter portala Klix.ba.

Naime, šestogodišnji dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao usljed aktuelnih obilnih padavina. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno.

U akciju potrage uključeni su vatrogasci, GSS Žepče, kao i mještani. Kako nezvanično saznajemo dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen.

Vozilom Hitne pomoći dječakova majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a ZDK angažovana je na traganju za dječakom.

Kako saznajemo postavljene su mreže na ušće u Bosnu ali rezultata nažalost nema. Veliki broj stanovnika naselja Begov Han, odnosno naselja Luke uključilo se u potragu.

Potraga je nastavljena nizvodno na rijeci Bosni prema Žepču. Policija je raspoređena duž korita Bosne koja i na čamcima pretražuje teren.

Podsjećamo, nivo rijeke Bosne u Žepču je jutros bio u porastu. Reporter portala Klix.ba izvijestio je da je upravo u Begovom Hanu poplavljena željeznička pruga, kao i druga putna komunikacija.