Već dvije noći Srbija u osam uveče, u vreme početka policijskog časa, izlazi na prozore, terase i balkone i u znak zahvalnosti i podrške tapše zdravstvenim radnicima.

Na prvoj liniji odbrane od korona virusa upravo su zdravstveni radnici, pred kojima je težak period, a ljudi širom Srbije podršku im daju aplauzom. Neka naselja u to su uključila i vatromet, a Pančevo je sinoć ponudilo nešto sasvim drugačije i prelijepo.

U osam uveče sinoć se sa terase jednog stana u Pančevu prolomio anđeoski glas Elizabete Jagice, učenice srednje Muzičke škole koja je zapjevala “Tamo daleko”.

– Prvi put sam zapjevala sinoć, a komšiluk je bio oduševljen, pa nemam ništa protiv i da nastavim. Mislim da je vrlo važno u ovom trenutku dati svu moguću podršku ljekarima i medicinskom osoblju, pa zašto da ne i pjesmom, da malo ohrabrimo jedni druge – kaže za Žena.rs Elizabeta.

Snimak pogledajte OVDJE.

Više saznajte na izvornom linku: – SINOĆ JE U 8 SATI CIJELA SRBIJA TAPŠALA, ALI KADA JE NA BALKON IZAŠLA ELIZABETA SVE JE STALO: Snimak koji oduzima dah / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.