SIPA: Uhapšene tri osobe, otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

Vijesti.ba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu rano jutros su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Austrije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, te uz pomoć policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, započeli su realizaciju međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Damar”.

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o izvršenju krivičnog djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama”. U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i osoba na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od aprila do septembara 2018. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, osnovali organizovanu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja opojne droge marihuane i njenog derivata skanka iz Bosne i Hercegovine u Republiku Austriju.

sipa-marihuana-2

U dosadašnjem toku aktivnosti koje se izvode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uhapšene su tri osobe i otkrivena laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane.

O rezultatima akcije javnost će biti naknadno informisana.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...