Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su tri lica u akciji kodnog naziva “Indi” zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, te primanja dara i drugih oblika koristi.

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je Srni da su operativne aktivnosti još u toku i da ne može iznositi detalje.

Policijski službenici Sipe, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Posavskog kantona i policije Brčko distrikta, od ranih jutarnjih časova provode operativnu akciju kodnog naziva “Indi”.

Aktivnosti se izvode po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Izvor: Oslobođenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.