Sirijac iz Bihaća uputio apel: “Hrvatska policija me razdvojila od petogodišnje kćerke i deportovala u BiH” (FOTO)

USN.ba

Jedan od Sirijaca koje je hrvatska policija vratila u BiH zamolio je na društvenim mrežama sve ljude da mu pomognu pronaći petogodišnju kćerku koja je ostala u Hrvatskoj. Kako kaže, policajci iz susjedne zemlje nisu mu vjerovali da se s njim nalazi kćerka veću su ga “strpali u auto i vratila natrag u BiH”.

Na društvenim mrežama objavljeno je da samohrani otac iz Sirije traži pomoć u pronalasku petogodišnje kćerke od koje je razdvojen na teritoriji Republike Hrvatske, odnosno u lokalitetu Plitivičkih jezera.

Kako je ispričao, preko Bihaća uspio je ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenje stići do područja sela Smoljanac nedaleko od Plitvičkih jezera.

“Nismo imali hrane i stao sam u lokalnu trgovinu da kupim namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali”, ispričao je Sirijac.

Sve one koji imaju ikakvih informacija o njegovoj kćerki moli da se jave bosanskohercegovačkoj policiji u Velikoj Kladuši ili da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu.

Na društvenim mrežama objavio je fotografije svoje kćerke i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...