Sirijac koji traži kćerku otišao u Italiju, kćerka vjerovatno u BiH

Index.hr

Sirijac G. W., koji je nestao u Hrvatskoj nakon što je preko društvenih mreža uputio dramatičan apel u kojem je tvrdio kako ga je hrvatska policija na području Plitvica nasilu odvojila od kćerke, registriran je u Italiji do koje je navodno došao preko Slovenije i Austrije.

U razgovoru za RTL 43-godišnji G. W. kazao da je u Italiju otišao da bi potražio svoju kćerku. Kazao je da je naišao na krijumčare koji su rekli da je njegova kćerka s iračkom porodicom otišla u Italiju te da su platili 2.000 eura da ih tamo odvedu.

Tragom te informacije otišao je u Trst i Milano jer su mu ljudi koji su navodno pomogli iračkoj porodici s kojom je bila njegova kćerka rekli da su je tamo vidjeli.

– Umoran sam i želim se vratiti u Bosnu ili Hrvatsku da je potražim. Tamo je moja djevojčica. Zapravo ne želim natrag u Hrvatsku jer je tamo opasna policija. Želim se vratiti u Bosnu – rekao je Sirijac.

Njemu u Italiji pomažu volonteri Isusovačke službe za izbjeglice, koji mu pokušavaju pomoći da dođe do kćerke.

Informaciju o tome da se nalazi u Italiji su potvrdili i iz udruženja “Are you Syrious”.

– Prema našim informacijama, on se nalazi u Italiji jer je slijedio navodni trag kretanja svoje kćerke. Na Whatsappu je dostupan novinarima, volonterima i policiji. Ne može se govoriti da je nestao i pronađen u Italiji. Očekujemo da se utvrde okolnosti ovog slučaja i najbitnije je da se djevojčica nađe. Ukoliko se ona nalazi u Italiji, očekujemo da će to policiji pomoći u pronalaženju djeteta – navode iz ovog udruženja.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...