Hrvatska vojska i policija sarađuju već sada, ali i od ranije, a policija kontrolira granicu i situaciju, rekao je hrvatski ministar unutrašnijih poslova Davor Božinović komentirajući izjavu načelnika Glavnog štaba OS RH da je u slučaju migrantskog vala, vojska spremna pružiti ispomoć policiji.

– Razmijenili su sve podatke koje su trebali i nikada nije bilo upitno da li bi se vojska angažirala u slučaju potrebe. Međutim, potreba nije postojala i nadam se da i ni neće – rekao je večeras za Hrvatsku televiziju potpredsjednik Vlade Hrvatske ministar Božinović, istaknuvši da u ovom trenutku hrvatska policija kontrolira granicu i situaciju. 

Božinović je rekao kako je politika EU zaštita vanjskih granica od nezakonitog ulaska na njezin teritorij, te da su čelnici EU danas posjetili grčko-tursku granicu da bi pokazali gdje su njezine granice.

– Situacija na grčko-turskoj granici je ozbiljna, ali nije dramatična – ocijenio je ministar Božinović.

Dodao je kako je danas primijećen puno manji broj migranata s turske strane, njih oko 5.000, dok ih je jučer bilo i više od 20.000. Ocijenio je da je razlog tome što su grčke institucije – policija i vojska, nastupile čvrsto i nisu dopustile ulazak ilegalnih migranata na grčki teritorij.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Situacija na grčko-turskoj granici je ozbiljna / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.