Mario Šitum od jučer je igrač Kayserispora. Bivši nogometaš Dinama bio je velika želja novog/starog trenera turskog prvoligaša Roberta Prosinečkog, a ‘modri’ mu u novom pohodu u inozemstvo nisu željeli raditi probleme. Zagrepčani su tako Šituma (potpisao na 2,5 godine) pustili u Tursku za simboličnu odštetu, no Dinamo je dobio pravo na 20% od sljedećeg transfera dosadašnjeg igrača.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Kao prvo zahvaljujem se Dinamu što su mi izašli u susret, pustili me u novu inozemnu avanturu. Bili su jako korektni prema meni, ja sam odlučio riskirati, a naravno da je i Robert Prosinečki imao veliku ulogu u mom dolasku, njego se poziv ne odbija. I iz neke ugodne situacije i borbe za trofeje krenuo u borbu za ostanak u ligi – javio nam se iz Kayserija Mario Šitum (27), pa nastavio:

– Jooj, tako mi je žao, u klubu nas nisu stigli na vrijeme registrirati, pa moram preskočiti današnju kup utakmicu s Fenerbahčeom. A trebao sam igrati od početka, bio bi to zanimljiv debi u turskom nogometu. Baš mi je žao zbog toga, ali bit će prilike.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kakve su ambicije Kayserispora?

– A tu je sve jasno, zadnji smo na prvenstvenoj ljestvici, a želimo ostati u ligi. Srećom, najbliži konkurenti nam nisu puno odmakli, a meni se ova naša ekipica čini baš zanimljivom. Ima tu pravih igrača, dobrih Portugalaca i Brazilaca, iako su se naše kockice tek počele slagati. Pričao sam već s trenerom Prosinečkim, konkurirat ću za krilne pozicije što me posebno veseli. Dinamo je druga priča, to je moj klub, tamo sam bio spreman igrati baš sve…

Mnogi vjeruju kako za Kayserispor stižu bolji dani…

– Da, bilo je dosta problema proteklih mjeseci, čak i financijskih poteškoća. Ali, sada je u klub stigla nova predsjednica, svi su dugovi riješeni, sve je kako treba. Naravno da mi je lakše jer je tu došao Zoran Kvržić, stigao je i Muris Mešanović, tako da neće biti puno problema s prilagodbom.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mario Šitum je nastavio…

– Robert Prosinečki je ovdje ljubimac svih navijača, nevjerojatno je koliko ga cijene u Kayseriju. Mi smo proteklih dana bili na pripremama u Antalyji, a mogli ste vidjeti kakvu su mu bakljadu pripremili navijači po povratku u Kayseri. A što reći o njemu? Nekada je bio najbolji nogometaš svijeta, od njega baš svatko može naučiti.

Zanimljivo, Šituma je u Italiji (Spezia) i Poljskoj (Lech) trenirao Nenad Bjelica, u Turskoj (Kayserispor) će pak Robert Prosinečki…

– Haha, ispada da sam najviše stranih trenera imao u Dinamu, tamo su me trenirali Vahid Halilhodžić i Ivajlo Petev. Ali dobro, u Dinamu sam ipak i bio najduže. Ma imao sam ja i stranih trenera u inozemstvu, u Speziji mi je jedno vrijeme trener bio i Domenico Di Carlo – završio je Šitum.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Šitum iz Dinama u Kayserispor: Prosinečkog se ne odbija / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.