Sjećate li se lijepe Kate iz filma “Munje”? Ovako izgleda danas

Sjećate li se lijepe Kate iz filma “Munje”. Maja Mandžuka (36) je ovom ulogom mnoge oduševila, ali brzo je otišla u Ameriku, a ovako izgleda danas.

Sjećate li se lijepe Kate iz filma “Munje”. Maja Mandžuka (36) je ovom ulogom mnoge oduševila, ali brzo je otišla u Ameriku, a ovako izgleda danas.

 Prije više od 15 godina, Maju Mandžuku je proslavila uloga u kultnom filmu “Munje”. Već više od decenije živi u Americi, i glumačku profesiju zamijenila je producentskom. Ovdašnja publika njenu karijeru ne može baš da isprati, ali zato je pomno pratila njenu ljubavnu vezu sa Filipom Živojinovićem.

Kada su raskinuli, i Maja je nestala, a ovih dana je ponovo u Beogradu. Srbijanska voditeljka Irina Vukotić je na svom Instagram profilu objavila sliku sa Majom koja i dalje zrači neodoljivim šarmom, ali u javnosti se rijetko pojavljuje, a nema je ni na društvenim mrežama

Ovako je izgledala prošle godine na premijeri serije “Senke nad Balkanom”:

Dama sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 kćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira!

Elegancija, stil i sofisticiranost imaju jedno drugo ime, i ono glasi Šeika Moza bint Naser. Supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene, zaslužuje svaki minut pažnje svjetskih medija, evo zbog čega.

Njena najvažnija titula su svakako njena djeca, ima petoricu sinova i dvije kćerke.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć djeci.

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio “Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena posjeduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Svjetsku javnost je privukla besprekornim stilom, ali i stavom, koji je uvijek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim instutucijama.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

O stilu prve dame Katara svoje su rekli i “Vog” koji je uvrstio u pet najbolje odjevenih žena svijeta. “Veniti fer” ju je progasio najlepše obučenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

Moza je jedna od rijetkih dama koje 365 dana u godini oblače komade visoke mode, “Šanel”, “Živanši”, “Dior” njene su omiljene modne kuće.

Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cijenu i do 100. 000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...