Imate li vi neke momke, djevojke?”, a na to je uslijedio pomalo neobičan odgovor jednog od malenih sagovornika voditeljke emisije “Besne gliste” : “Ja sam muško” – uzviknuo je Branko Novaković iz Svilajnca i tako već kao petogodišnjak postao prava internet zvijezda. Deset godina kasnije ovaj dječak odavno više nema rep, a njegova “odbrana časti” i dalje se prepričava.

– Na snimanju te emisije sam imao baš dugu kosu i ošišao sam se tek nakon toga – kaže Branko na šta njegova majka dodaje da je kosu puštao zato što ona voli dugu kosu, te da se dešavalo često da ga pomiješaju i pomisle da je djevojčica, prvenstveno zato što je imao nježnu, bebeću facu.

foto: Printscreen

Međutim, Branko je, prema njenim riječima uvijek govorio svoje ime kako bi dokazao da je muško: “Ja nisam djevojčica, ja sam Branko Novaković”, uvijek je odgovarao, uvrijeđen zbog povrede muške časti.

Brankova majka kaže da su snimak mnogi pogledali, a brojka je ubrzo dostigla milion pregleda, piše “Blic”.

On danas pohađa srednju Elektrotehničku školu u Jagodini, a visinom je odavno prestigao voditeljku ovog programa. Branko kaže i da ga ljudi sada često ne povezuju sa dječakom sa snimka, a on i njegova drugarica Marija pored koje je sjedio u emisiji sada govore da im je to iskustvo u isto vrijeme i smiješno i čudno.

foto: Printscreen

Izvor: / novi.ba