Izvođač radova ovaj problem je ‘riješio’ na način da je suzio novoizgrađenu prilaznu cestu nakon čega se stub Elektroprivrede BiH našao tik uz ivičnjak

Krajem aprila prizor iz tuzlanskog naselja Solina bio je jedna od glavnih vijesti u BiH. Tamo je, naime, električni stub “iznikao” nasred novoizgrađene ceste.

Tačnije rečeno, prilikom izgradnje zgrade socijalnog stanovanja uz nju je izgrađena i cesta. Zbog greške u projektovanju električni stub, koji na tom mjestu stoji tri decenije, nije pomaknut pa je prizor u našoj zemlji postao viralan.Iako se očekivalo da će stub biti izmješten pored ulice dogodilo se nešto potpuno suprotno. Naime, izvođač radova ovaj problem je “riješio” na način da je suzio cestu, nakon čega se stub Elektroprivrede BiH našao tik uz ivičnjak

Navodno, prema prvobitnoj verziji projekta izgradnje zgrade socijalnog stanovanja, protupožarni sporedni put trebao je prolaziti pored stuba. Ali, u međuvremenu je došlo do određenih odstupanja te je u radovima na terenu sporedni put pomjeren za nekoliko metara, zbog čega se stub našao na sredini jedne trake.

(fokus.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.