Za potresnu priču Rachael Farrokh i njenu decenijsku borbu su čuli svi.

U svom najgorem periodu imala tek 19 kilograma iako je bila visoka 170 centimetara. Nije mogla da se kreće, jede, niti na bilo koji način brine o sebi, a njen voljeni suprug bio je prinuđen da da otkaz na poslu kako bi je njegovao.

Rachael je stigla do posljednjeg stadijuma i mnogi ljekari u bolinicama širom zemlje digli su ruke od njenog slučaja i rekli da ima veoma male šanse da preživi.

Ipak, njena volja za životom se nije ugasila.

Prvo je bila liječena kod kuće, jer je bila u kritičnom zdravstevnom stanju. Dobijala je posebne preparate i vitamine u infuzijama i bila podvrgnuta prihoterapiji. Nakon što joj se stanje blago popravilo, tek toliko da bi mogla da preživi duži put, primljena je u bolnički centar u Portugalu.

Stanje je polako počelo da joj se popravlja, iako još uvijek nije mogla dugo da stoji na nogama, niti da se šeta.

Nakon tri mjeseca provedena u Portugalu, njeno psiho-fizičko stanje se drastično popravilo i počela je samostalno da jede, a prije nekoliko dana otputovala je u Washington gdje je bila počasni gost na kongresu za poremećaje u ishrani.

– Danas me toliko ljudi podržava i to mi daje snagu da nastavim da se borim. naravno, veoma mi je drago što i sama učestvujem u podizanju svijesti kada je anoreksija u pitanju – izjavila je Rachael koju bi danas teško i prepoznali .

Više saznajte na izvornom linku: – SJEĆATE SE ANOREKSIČNE GLUMICE SA 19 KG KOJA JE MOLILA ZA POMOĆ? Nećete vjerovati kako danas izgleda (FOTO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.