Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović, odnosno “Duo X”, kako su se nazvali, oduševili su pojavom na regionalnom muzičkom takmičenju “X Factor Adria” prije nekoliko godina. Nakon dva autorska singla i nastupa širom regije, sutra, u 12 sati, predstavit će novu pjesmu, koja se zove “Žena miliona”.

Kako su nam rekli, govori o ženi koja voli da se poigrava emocijama muškarca koji je u nju iskreno zaljubljen. Njegova žudnja za njom je daleko jača, u poređenju s njegovom nezainteresiranošću prema milion drugih. 

Tekst su pisali upravo Pacoli i Mulaomerović, dok muziku potpisuju Almir Ajanović i njemački producent Oliver Plotke “OP Beatz”. Aranžman su radili Ajanović i Pacoli. Pjesma je snimana u studiju “Tempo” dok je miks i mastering uradio Damir Bečić.
Režiju spota potpisuje Željko Cvijetinović.

– Naša nova pjesma je mješavina RnBa i trapa i mislimo da takva fuzija donosi novi zvuk na Balkanu. Potrudili smo se da budemo svoji, a opet drugačiji od ostalih. Također, naglasio bih da će od sada svaka naša pjesma da nosi neku priču i posebnu emociju – govori Pacoli za “Avaz”.

Na naše pitanje koliko je teško mladim muzičari danas opstati na sceni, Pacoli odgovara:

– Danas živimo u vremenu gdje muzička industrija doživljava svoju najveću ekspanziju i teško je držati korak s vremenom. Sve se radi preko interneta i svi su u mogućnosti da na svom kompjuteru naprave pjesmu i da eksploatišu svoj produkt u javnost. Konstantan trud i rad i puno medijskih pojavljivanja, uz pomoć dobrih i kvalitetnih pjesama su recept za opstanak.

Kaže i kako poslije muzičkog takmičenja “X Factor” njihova popularnost je porasla.

– Nakon “X Factora” i nagle popularnosti, tako je i došlo do naglog pada. Dobra je stvar što smo iskusili to i sada znamo kako da se bolje snalazimo i borimo s popularnošću koja tek treba da dođe. Ovo je naš novi početak i nova priča tako da sve do sada ostavljamo iza sebe i krećemo od nule – zaključuje Pacoli. 

Pjesma će biti dostupna na svim digitalnim platformama pod markicom „Tempo Digital“.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sjećate se simpatičnog muzičkog dvojca iz Sarajeva: Objavljuju novu pjesmu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.