Sjedište operativne grupe za borbu protiv terorizma bit će u zgradi SIPA-e


U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak glavnog tužitelja Gorana Salihovića, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA Perice Stanića i ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Razgovarano je o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije. Dogovoreno je da se što prije intenzivira rad Operativne grupe za borbu protiv terorizma, a direktor SIPA-e će osigurati prostorije i kapacitete za rad grupe u okviru zgrade te agencije.

Sudionici sastanka pozitivno su ocijenili napredak u borbi protiv terorizma, koji je pohvaljen i u izvještaju State Departmenta, te istakli da se nastavljaju aktivnosti u formiranju i jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma i spriječavanju aktivnosti koje imaju veze s terorizmom.

“U Bosni i Hercegovini, se do kraja godine očekuje niz aktivnosti u borbi protiv organiziranog krminala, terorizma i korupcije, a s obzirom na dešavanja na ratištima Sirije i Iraka, povećana je pozornost agencija za provođenje zakona, u segmentu praćenja i kaznenog procesuiranja državljana BiH, koji su sudjelovali na stranim ratišitima”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku je istaknuto da je suradnja agencija za provođenje zakona na izuzetno visokom nivou i da je rad agencija u najvećem intenzitetu i frekvenciji aktivnosti u posljednjih nekoliko godina.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...