Potpuni karantin proglašen je u gradu Kaesong u Sjevernoj Koreji nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana virusom korona ilegalno prešla granicu, saopštio je sjevernokorejski lider Kim Jong Un.

Ovo je prvi put da je Sjeverna Koreja prijavila postojanje virusa korona na svojoj teritoriji od početka svjetske pandemije.

Kim Jong Un je sazvao antiepidemiološki sastanak kako bi “preduzeo preventivnu mjeru potpunog blokiranja grada Kaesong i izolovanja svakog pojedinačnog okruga od drugih od 24. jula”, navodi državna novinska agencija KCNA.

Vlasti će pokušati da uđu u trag svim kontaktima s kojima je oboljeli od virusa COVID-19 imao kontakte posljednjih pet dana.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.