Nedavno gostovanje Veljka Ražnatovića na Jutarnjem programu Pink televizije je podiglo još veću prašinu oko njegove borbe sa albanskim bokserom Petritom Mazrekajem, koji ga je prethodno isprozivao kako ima namještene borbe, te ga izazvao da odmjere snagu.

Između ostalog, Veljko je jutarnjem terminu nacionalne televizije rekao kako “otvoreno ide da ga u*ije u ringu i da sve ovo više ne gleda sa sportske strane.” Druga strana ističe kako na ovu borbu gleda isključivo sportski, te da su spremni da se organizira meč. 

Foto: Instagram

Veljko Ražnatović se nije ustručavao da u Jutarnjem programu isproziva albanskog boksera Petrita Mazrekaja, koji je ranije istakao kako Veljko samo ima pare, te da je nikakav bokser. Cecin sin ga je tokom gostovanja na Pinku nazvao ženom, tvrdeći kako ne smije da prihvati meč. Međutim, menadžer albanskog sportiste tvrdi kako su oni itekako spremni na jedan ovakav sportski događaj. 

Ekskluziva.ba portal je stupio u kontakt sa Đovanijem, menadžerom Petrita Mazrekaja. On je objasnio kako su spremni za meč, ali na nekom neutralnom terenu, jer ne žele da se sportski događaj pretvori u šovinistički čin ili skandal. 

– “Nije tačno da Petrit neće da gostuje, odnosno da se bori protiv Veljka.  Mi se itekako organizaciono spremamo da boksujemo, ali ne u Beogradu, niti Prištini, jer želimo izbjeći bilo kakav haos, ovdje odgovara nešto tipa Lucern ili Cirih. To je naš stav. Kad god hoće, mi rado pristajemo na meč, jer je Petrit neko ko ima profesionalnu karijeru i ko je imao ozbiljne mečeve, ima ozbiljne nagrade iza sebe. Dakle, sa naše strane nema prijetnji, niti bilo šta slično, mi ovo gledamo sa sportske strane, kao sportski poziv.  Dobrodošao na meč, mi rado pristajemo. Veljkov poziv ne pije vodu, jer tu postoje  i organizacije i menadžeri koji se time bave, ne poziva se i ne govori tek tako javno, dok ne poduzmeš ozbiljne korake oko svega. On je čak pokušavao preko svog trenera da iznudi preko nas da Petrit preda meč. Dakle, mi pristajemo na meč, naravno da može, ali samo na neutralnom terenu. Upoznati smo s njegovom izjavom u Jutarnjem programu, ali to je njegov stav, Petrit se svakako Veljka ne plaši. Slobodno neka pristane, ja ću lično čestitati pobjedniku, makar to bio i Veljko, jer na taj meč gledam isključivo sa sportske strane”, rekao je za Ekskluziva.ba portal menadžer Petrita Mazrekaja. 

(Novi.ba/Ekskluziva.ba)

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.