SKANDAL U SARAJEVU Došao da očita struju pa joj pipkao grudi!


Aida Krasnić-Jusufović iz Sarajeva prijavila je Policijskoj stanici Stari Grad E. H. (identitet poznat redakciji), uposlenika „Elektrodistribucije“ Sarajevo, da ju je u subotu, 6. februara, seksualno napastvovao!

Pravo stanje 

Krasnić-Jusufović jučer je za naš list ispričala da je bila sama u kući kada je neko pozvonio na vrata.

– Otvorila sam i vidjela da je to momak koji očitava potrošnju električne energije. Odmah je počeo s neumjesnim komentarima, na šta sam mu odgovorila da napiše stanja sa sata i da ide. Dok sam čekala da upiše brojeve, počeo je govoriti, kao u šali, kako neće upisati pravo stanje s brojila već više, da mi dođe veći račun – priča Krasnić-Jusufović.

Kada mu je, kako je pojasnila, rekla da napiše kako jeste, on ju je počeo pipkati uhvativši je za grudi.

– Nisam vjerovala šta radi! Šokiralo me kada sam osjetila njegove ruke na sebi. Taj mladić seksualno me napastvovao u mojoj avliji, na mom kućnom pragu – ispričala je potresena Sarajka.

Iako isprepadana i u šoku, kaže da ga je uspjela istjerati iz kuće i zaključati vrata. Policiju nije pozvala odmah jer, pojašnjava, nije znala njegov identitet pa da nije znala šta i koga da prijavi, a to je učinila jučer, kada je doznala njegovo ime.

– Nazvala sam odmah „Elektrodistribuciju“, ali sam tada dobila samo izvinjenje operatera jer je “vikend i nema nadređenih”. Ovo je strašno – kaže Krasnić-Jusufović.

Navodi da je slučaj jučer prijavila i menadžmentu „Elektrodistribucije“ te da očekuje da uposlenik bude sankcioniran.

Priložiti dokaze 

Kontaktirali smo i „Elektrodistribuciju“, gdje su nam kazali da su zaprimili prijavu za svog uposlenika. Za poduzimanje mjera, propisanih aktima Društva, kako su naveli, potrebno je podnijeti pismenu prijavu i priložiti dokaze koji potvrđuju navode iz prijave.

– Tek nakon prijema pismene prijave može se pokrenuti postupak. To uključuje i  izjašnjenje zaposlenika na sve navode, dokaze dostavljene u prijavi i omogućavanje da i sam iznese svoju odbranu i dokaze. Ako se, nakon provedenog disciplinskog postupka, utvrdi da je zaposlenik počinio povredu radne obaveze, bit će mu izrečena odgovarajuća disciplinska mjera u skladu s Pravilnikom o radu – rečeno nam je iz informacionog odjela „Elektrodistribucije“ Sarajevo.

Tužit će “Elektroprivredu”

Kako je Krasnić-Jusufović kazala za naš list, ona će tužiti i “Elektroprivredu BiH”, jer joj je njihov uposlenik nanio duševnu bol i seksualno je napastvovao.

– Sad manijaci mogu da rade šta hoće – pojašnjava ona odluku da u javnost iznese događaj od subote.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...