Prva noć `Zadruge` protekla je više nego uzavrelo, što se moglo i očekivati, budući da su takmičari uveliko počeli medijska prepucavanja nekoliko dana prije samog ulaska. Varnice su sijevale sa svih strana. Sve je kulminiralo fizičkim napadom Saške Karan na Macu Diskreciju!

Obezbjeđenje `Zadruge` je prvu noć imalo posla, budući da je Saška Karan napala i počupala Macu Diskreciju. Izrevoltirana ranijim medijskim izjavama Mace Diskrecije, ali i time da joj nije ostala dužna na provokacije, pa joj je poručila kako “nju nema ko da je*e, da je matora babetina, dok je ona poželjna“; Saška je zahtijevala od nje da klekne i da joj se izvine. Maca je to odbijala, te joj je poručila kako smara, na što je Saška Karan počela da primjenjuje silu.

Time je prekršeno glavno pravilo rijalitija kako je strogo zabranjeno fizičko nasilje. Bez obzira što je fizičkom kontaktu prisustvovao i sam Ognjen Amidžić, budući da je u to vrijeme pristizala posljednja grupa takmičara, i pored toga što je reagovalo obezbjeđnje, produkcija se nije oglasila povodom ovog slučaja. Kako je produkcija `Zadruge` ovim indirektno podržala fizičko nasilje, mnogi gledaoci su putem društvenih mreža već iskazali svoje nezadovoljstvo, zahtijevajući da se Saška Karan izbaci iz rijalitija. Ipak, o nezapamćenom skandalu i najbržem fizičkom kontaktu ikada u jednom rijalitiju niko se nije oglasio ni nakon toga.