Mlada turska skijašica Sila Kara (19) odrađivala je na slovenskom skijalištu Krvavec svoje svakodnevne obveze, trening i pripreme za novu utrku, a onda ju je dočekao šok.

Vozila se na žičari, a pored nje sjedio je dječak koji je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i skoro ispao. Sila ga je u posljednji trenutak uhvatila za ruku i tako držala 15 minuta dok nije stigla skijaška patrola. 

– Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: “Molim te, drži me s obje ruke”. Držala sam ga s obje ruke 15 minuta – rekla je ova turska junakinja.

Dječak je bio u jako teškoj situaciji i pitanje je što bi bilo da nije bilo Sile koja je na vrijeme reagirala i uhvatila ga za ruke. Jednostavno rečeno, spasila mu je život. Dobila je njegovu zahvalu, ali i odlikovanje od strane policije.

–  Šef slovenske policije i policajci uručili su mi priznanje na aerodromu. Mora moralna dužnost bila je spasiti njegov život i sretna sam zbog njega – zaključila je ona.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Skijašica spasila život dječaku: ‘Držala sam ga 15 minuta…’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.