Ovih dana se u Hrvatskoj i u Srbiji, kada je politika i politički odnosi ove dvije države u pitanju, najviše piše o prepucavanju između predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika srpskih radikala Vojislava Šešelja.

Malo ko je i očekivao da će se Kolinda upustiti u prepucavanje sa čovjekom koji jedva čeka ovakve medijske nastupe.

Šešelj traži svaku medijsku pažnju pa mu je par komentara predsjednice Hrvatske veoma dobro došlo da opet postane interesantan medijima u Srbiji, ali i u Hrvatskoj.

Predsjednica Hrvatske je veoma negativno komentarisala Vojislava Šešelja i skup njegovih sljedbenika na kongresu radikala u Hrtkovcima, a u u tim komentarima se osvrnula i na srpsku vlast koja dozvoljava da se takvi ljudi okupljaju na mjestu koje je simbol najvećeg stradanja Hrvata u istoriji Vojvodine.

Šešelj naravno nije mogao, a da ne odgovori na Kolindin komentar, pa joj je doslovce poručio:

„Moja draga Kolindica, ljepoto moja. Bez obzira na sve, ja ću je opet podržati na izborima za predsjednika Hrvatske, biću uz nju svim srcem i tijelom, samo za nju, nikakav problem nije“.

Mada mediji u Hrvatskoj žele da prikažu da je ovakvo ponašanje od strane Šešelja nedopustivo te da srpska vlast treba da reaguje na ove uvrede, nisu baš svi hrvatski mediji tog mišljenja.

Hrvatski portal index.hr je naveo da predsjednica Kolinda treba da bude posljednja koja će se buniti na bilo koju Šešeljevu izjavu jer joj je upravo on sa svojim glasnim izjavama, prije pet godina pomogao da pobjedi Ivu Josipovića i da ju je Šešelj prilično pogurao da postane predsjednica, a po njima, izgleda da isti scenariji Kolinda sprema i za nove izbore koji idu veoma brzo.