Škotska profesionalna fudbalska liga (SPFL) je danas donijela i zvaničnu odluku da se završi ligaški dio takmičenja pa je tako Celtic po deveti put u nizu postao prvak.

Zvanična odluka donesena je danas nakon što se 12 klubova prošle sedmice dogovorila kako nije moguće nastaviti prvenstvo.

Hearts je ekipa koja će se preseliti u niži rang jer je do prekida bila posljednja sa četiri boda manje pretposljednjeg.

Međutim, to za sada i nije definitivno jer postoje najave da bi u narednoj sezoni moglo doći do proširenja Premiershipa.

Podsjetimo, odluku o obustavi kompletne sezone donijeli su i Nizozemci, Belgijanci i Francuzi.


Izvor:
vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.