Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, na trgu već sada ima nekoliko stotina osoba, a primjetno je i prisustvo velikog broja medija, kako domaćih tako i regionalnih, ali i svjetskih

17:30 Kako javlja reporter “Avaza” iz Banje Luke, najmanje četiri BOV-a (borbeno oklopno vozilo) raspoređena su po gradu.

Također, veliki broj policajaca u oklopima je u pripravnosti i stoje ispred nedovršene zgrade hotela “Palas”.

U Banjoj Luci sve je spremno za proteste grupe “Pravda za Davida”, koji će se održati na Trgu Krajine.

Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, na trgu već sada ima nekoliko stotina osoba, a primjetno je i prisustvo velikog broja medija, kako domaćih tako i regionalnih, ali i svjetskih.

Na ulicama Banje Luke se mogu vidjeti i fotografije Davida Dragičevića živog i na obdukcionom stolu.

Kako saznajemo, glavna ulica u Banjoj Luci nije blokirana, a primjetan je i veliki broj pripadnika MUP-a RS.

Također, u i oko grada su jake mjere osiguranja, a policija kontrolira sva vozila koja ulaze u grad. Ove kontrole, kako javlja reporter “Avaza”, stvorile su velike gužve i saobraćajni kolaps u samom centru Banje Luke.

Početak skupa će, najvjerovatnije, biti odgođen jer na ulazima u Banju Luku policija detaljno kontrolira autobuse.

Davor Dragičević je izjavio da će se čekati dok ne dođu svi građani.

– Ovim se potvrđuje da mira i suživota s njima nema. Kada skup počne, njih više neće biti – rekao je Davor Dragičević.

Prema informacijama grupe “Pravda za Davida”, zaustavljaju se građani na svim ulazima u Banju Luku, gdje je policija u pratnji oklopnih transportera.

Kako javljaju mediji, kod Bosanskog Novog su zaustavljena dva autobusa kojima policija nije dozvolila da idu dalje u pravcu Banje Luke. Međutim, BN prenosi da su građani napustili autobuse i krenuli pješke prema Banjoj Luci da prisustvuju skupu “Pravda za Davida”.