0 kojoj je količini je riječ iz „Vitaminke” nisu naglasili, ali su rekli da će svako dijete i svaki uposlenik dobiti po jedan paketić sa sokom i džemom da se zaslade na licu mjesta te da će dobiti po jedan da ponesu kući. Takoder ističu da su ostavili određene zalihe ovog proizvoda vrtiću da bi djeca mogla i narednih dana koristiti ove proizvode.

Cilj akcije jeste da se djeci od malih nogu stvara navika da kupuju domaće te da se zdravo hrane jer sokovi i džemovi koji su donirani pravljeni su isključivo od prirodnih voćki. Djeca su bila oduševljena poslasticama.

Uručujući ove slatke poklone Arnir Mešić, komercijlista preduzeća „Vitaminka AD„ je kazao: „Preduzeće “Vitaminka” svake godine radi upravo na ovakvim stvarima, odnosno da namlađoj kategoriji donira svoje najbolje proizvode. Ovaj put na moju inicijativu, „Vitaminka” je rado izašla u susret te donirala JU”Dječije obdanište i dom učenika” određenu količinu visoko kvalitetnih proizvoda. Znači radi se o džemu od šipka koji je jedan od naših najboljih proizvoda te soku od nadrandže. Cilj ove akcije jeste da se djeci probudi svjest te da se koriste domaći i kvalitetni proizvodi te proizvodi koji su bazirani čisto na prirodnim sastojcima.

Alma Mesić direktorica JU „Dječije obdanište i dom učenika” Bosanska Krupa za RadioBK je izjavila :

“Mi kao ustanova nastojima da hrana koju dajemo djeci bude što bolja i što zdravija tako da su nam ovi proizvodi stvamo od velike pomoći. Ovom prilikom zahvalila bih se našem sugrađaninu Amiru jer bez njegove inicijative ova donacija ne bi bila moguća a isto tako se želim zahvaliti i preduzeću ,,Vitaminka” na ovom zaista lijepom gestu. „

U neformalnom razgovoru sa komercijalistom Mešićem saznali smo da ova donacija nije kraj saradnje i da će se ovakve akcije preduzeća „Vitaminka” zasigurno nastaviti.