Nekadašnji as kluba s Koševa Slaviša Vukičević kratko i jasno je analizirao poraz naše reprezentacije od Sjeverne Irske.

– Nemamo šta prigovoriti našim igračima, da se nisu borili ili… – rekao je Vukičević za “Avaz” te dodao:

– S obzirom na uslove i sve ostalo, to je bila utakmica dva izjednačena protivnika, s tim što je nama falila – tako da kažem, genijalnost naša dva najbolja igrača, Edina Džeke i Miralema Pjanića. Oni su odigrali dobro, dali su sve od sebe, ali se vidjelo da nisu u top formi. Ta razlika na terenu koju su oni trebali da naprave – da su bili spremni sto posto, nije ostvarena. Ipak, Pjanić već skoro dva mjeseca nije odigrao cijelu utakmicu, a također, ni Džeko nije još u top formi. Odigrali su korektno, ali taj višak koji naša reprezentacija treba da ima i zbog kojeg smo trebali pobijediti, nismo ostvarili zbog toga što oni nisu u vrhunskoj formi.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.