Nisam imala nijedno loše iskustvo i jako sam sretna što su me prihvatili, potvrdila je Knoll.

Slavni britanski voditelj Pirs Morgan (Piers) u svojoj emisiji ugostio je najpoznatiju hrvatsku navijačicu Ivanu Knoll.

– Moju sljedeću gošću mogli ste vidjeti u publici na utakmicama Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, obučenu u prepoznatljive bijelo-crvene kvadratiće. Njeni outfiti privukli su pažnju mnogih, uključujući i lokanih Kataraca. Bi li bivša Miss Hrvatske Ivana Knoll, koju su mediji proglasili najseksi navijačicom Svjetskog prvenstva u Kataru, trebala poštovati katarsku kulturu dok je u zemlji? – upitao se prije nego što se Knoll priključila u eter videom, a razgovoru se pridružio i katarski poduzetnik Mohamed Hasan Al-Jefari (Mohammed Hassan Al-Jefairi), koji je nedavno kritizirao Ivanine outfite na Twitteru, piše Dnevnik.hr.

Otpor i kritike

Na pitanje je li naišla na ikakav otpor i kritike zbog svojih golišavih izdanja u Kataru, Ivana je odgovorila:

– Ne, da budem iskrena, vrlo sam iznenađena i sretna što su prihvatili moj način oblačenja i mnogi Katarci žele se fotografirati sa mnom, uključujući žene i djecu.

Voditelj ju je upitao i šta kaže na mišljenje nekih Kataraca, uključujući i njegovog drugog gosta, o tome da bi trebala nositi više odjeće u znak poštovanja prema katarskoj kulturi.

– Nisam imala nijedno loše iskustvo i jako sam sretna što su me prihvatili – potvrdila je Knoll.

Pirs se zatim obratio katarskom biznismenu i upitao ga o njegovu tvitu u kojem je poručio da Ivanu Katarci masovno fotografiraju jer je žele prijaviti, a ne zato što im se sviđa kako izgleda.

– Katarcima je čudno vidjeti da se netko tako oblači u našoj zemlji. Moguće je da su je neki prijavili i moguće je da on nije znala za to, pa sam mislio da je to dobar način da joj pokažem drugu perspektivu, kako je doživljavaju ljudi koji se ne slažu s njenim načinom oblačenja. Niko joj neće prići i reći joj nešto u lice jer smo se navikli imati turiste iz raznih zemalja, Katar je multinacionalna zemlja posljednjih 15 godina. Možda je ovo dobra prilika da je pozovem da proba i našu tradicionalnu odjeću, mislim da bi joj lijepo stajala – poručio je Mohamed.

Međusobno prihvatanje

Voditelja je na kraju zanimalo i smatra li Knoll da bi se trebala oblačiti kako god želi jer je tako dopušteno i u njenoj zemlji.

– Poštujem svaku zemlju i kada sam se ovdje raspitivala o pravilima, lokalci su mi potvrdili da se mogu oblačiti kao i inače jer rade iznimke zbog Svjetskog prvenstva. Zato sam odlučila nositi svoje outfite, jer sam dobila odobrenje lokalaca – kazala je pa se prisjetila kako su joj na posljednjoj utakmici prišle žene s hidžabom i njihova zajednička fotka postala je viralna.

– Mislim da je sjajno što međusobno prihvatamo da smo različiti – zaključila je Knoll, a Pirs se složio s njom te je pohvalio svoje goste za međusobno poštovanje koje su pokazali u emisiji.

Inače, Knoll je na Svjetskom prvenstvu u Kataru privukla pažnju brojnih svjetskih medija i ponovno si je osigurala nadimak najpoznatije hrvatske navijačice. Ivanino gostovanje možete pogledati u videu u nastavku od 41. minute.(avaz.ba)