Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas je putem telefona razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davorom Božinovićem povodom novonastale krize u regionu zbog koronavirusa

Radi se o konsultacijama i telefonskoj komunikaciji svih ministara sigurnosti i unutrašnjih poslova u regionu kako bi se omogućila deblokada 700 kamiona s robom koji čekaju na italijansko-slovenskoj granici.

Prema sadašnjem dogovoru, nakon obavezne medicinske trijaže, policija Republike Hrvatske će pod policijskom pratnjom provesti kamione ka Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i drugim državama.

Na ovaj način omogućit će se normalno snabdijevanje stanovništva i privrede svih spomenutih država. Ovaj režim treba, kako je dogovoreno od svih ministara sigurnosti i unutrašnjih poslova, trajno ostati.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Slijedi deblokada 700 kamiona s robom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.