Korona virus širi se svijetom i unosi paniku među ljude, a na najvećem udaru su ljekari u Kini – pokazali su koliko su iscrpljeni a ljudi gledaju slike u neverici.

Društvenim mrežama kruže slike iscrpljenog kineskog medicinskog osoblja koje je od izbijanja epidemije korona virusa na nogama i na ivici su snaga.

Situacija je u Vuhanu, epicentru epidemije, paklena, a iako je tamo sagrađena i bolnica u ekspresnom roku, činjenica je da kineski lekari i medicinsko osoblje padaju s nogu od posla.

foto: Printscreen

Slike potiču iz provincije Hubei, gdje su ljekari stalno na nogama. Spavaju, kažu, na stolicama i podovima hodnika bolnice u kratkim pauzama između smjena.

Kažu da su toliko pretrpani poslom da ne stižu ni da jedu, a ni da odu u toalet. Budući da moraju da radna odijela i maske nose veoma pritisnute uz tijelo kako bi smanjili mogućnost zaraze, u ranama su od maski za lice koje su im čvrsto pritegnute po cijeli dan. Zato imaju ogrebotine, modrice i podlive.

foto: Printscreen

Nisu tu samo fizičke posljedice – lekari su pod velikim emotivnim stresom i iscrpljeni su kako fizički, tako i psihički.

Izvor: Žena Blic

Više saznajte na izvornom linku: – SLIKE DOKTORA IZ KINE SLAMAJU SRCA, U OGROMNIM RANAMA I PODLIVIMA, A EVO I ZAŠTO: Ovo je strašna istina, SADA JE SVE JASNO / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.