Sada već dalekog 11. oktobra 2005. BiH je u posljednjem susretu kvalifikacija za SP 2006. poražena od Srbije na stadionu Rajko Mitić 1:0.

Po lošem se svi sjećamo te utakmice koja je odigrana na rubu regularnosti, a još u gorem je sjećanju Zvjezdanu Misimoviću.

Zvjezdan Misimović, koji je nekada igrao za omladinske kategorije SCG, bio je posebno motivisan za taj duel, ali na kraju je susret umjesto u startnoj postavi počeo na klupi.

– Najbolnija tačka u reprezentaciji BiH mi je bila utakmica protiv Srbije i Crne Gore u Beogradu – kazao je Misimović za podcast “oPsajd”. 

– Bio sam veoma motivisan. Nekoliko dana ranije smo igrali kod kuće protiv San Marina. Tadašnji direktor reprezentacije Ahmet Pašalić mi je prišao i rekao da me neće umarati protiv San Marina, da me odmore za SCG – kazao je.

No, samo sat vremena prije početka duela u Beogradu saznao je da će i u tom susretu “grijati klupu”.

– Sat vremena prije početka utakmice zovne me selektor Blaž Slišković da dođem da popričamo sa Pašalićem. Kaže mi Baka: ‘Braco (Hasan Salihamidžić, op. a.) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed. Boli (Elvir Bolić, op. a.) je rođendan, ti moraš na klupu. U tom momentu mi se srušio svijet. Nisam mogao vjerovati šta se dešava – priznao je Misimović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Slišković dao tragikomično objašnjenje Misimoviću zašto ga nije stavio da igra protiv Srbije 2005. / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.