Slovenac od 67 godina uhapšen je jer je godinama krio tijelo pokojne majke, navodeći da je još živa da bi primao njenu penziju, saopštili su danas izvori bliski policiji.
Policiji su se javili rođaci žene koja bi imala 97 godina. Rekli su da nisu mogli da je vide i posjete uprkos stalnim zahtjevima sinu da dođu u posjetu.

“Na kraju je policija našla tijelo u stanu uhapšenog u Ljubljani. Pretpostavlja se da je žena preminula prije nekoliko godina”, navela je policija, a prenijeli su slovenački mediji.

Za sada nije utvrđen tačan uzrok i datum smrti. Neki mediji prenijeli su da je žena umrla prije šest godina, a drugi da je posljednji put viđena živa 2011. godine.

Uhapšeni sin, čije ime nije saopšteno, osumnjičen je da je lagao rođake rekavši da njegova majka ne želi nikoga da vidi. On je u međuvremenu falsifikovao njen potpis i nastavio da prima njenu penziju.

Izvor: N1

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.