Članovi Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Slovenije odlučili su danas na dopisnoj sjednici da zvanično zaključe takmičenja u svim ligama i dobnim kategorijama pod pokroviteljstvom KZS-a za sezonu 2019/2020. zbog pandemije koronavirusa.

KZS je prihvatio prijedlog klubova te odlučio da u šampionatu seniora, koje je stiglo do drugog kola druge faze, neće proglasiti prvaka. Nijedna tim nije napustio najviši rang, a novi prvoligaš je ECE Triglav.

U prvenstvu Slovenije za žene određeno je da će titula pripasti Cinkarni Celje, pobjedniku prvog dijela prvenstva i također vodećoj ekipi nakon odigranih sedam od predviđenih deset kola Lige za prvaka. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Slovenci objavili kraj sezone: Niko neće postati prvak / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.