Slučaj “Snimak, policajac i Crkvena”: Istraga i zbog neovlaštenog snimanja policajaca u Banjoj Luci

Buka

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak u kojem policajac u Banjaluci prijeti mladiću riječima:“Ako ti zaždijem jednu iza ušiju, upašćeš u onu Crkvenu”, Policijska uprava Banjaluka pokrenula je dvije odvojene istrage.

Jedna se odnosi na utvrđivanje odgovornosti zbog neovlaštenog snimanja policajaca, a druga kojom bi trebala biti utvrđena odgovornost policijskog službenika.

Na upit Srpskainfo iz PU Banjaluka su odgovorili da se incident dogodio tokom saobraćajne kontrole kojom je utvrđeno da je M.N. (29) iz Banjaluke upravljao “audijem” pod dejstvom alkohola zbog čega mu je uručena kazna.

-Nakon izrečenih sankcija i isključenja iz saobraća, vozač navedenog vozila je u više navrata zahtijevao od policijskog službenika da ne bude sankcionisan za počinjeni prekršaj zadržavajući se oko službenog vozila, nakon čega je policijski službenik povišenim tonom reagovao na neprimjeren način- saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak u kojem se vidi da policajac koji galami na mladića da se odmakne od policijskoj vozila uz komentar: “Ako ti zaždijem jednu iza ušiju, upašćeš u onu Crkvenu”.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...